Tänk om…..

Tänk om du skulle våga tänka om!?

Vad vi väljer att tro om oss själva och andra
Gamla sanningar har under alla år visat sig vara mer eller mindre sanna. Ibland har sanningar tom visat sig vara osanna. Jorden var inte platt. Solen snurrade inte runt jorden. Vi människor uppfann saker så vi kan nu flyga och det gick att springa 100 meter under 10 sekunder.

Vågar vi utmana oss själv eller är vi rädda?
När vi föds är vi fantastiskt nyfikna. EN nyfikenhet som vi provar oss fram med. Sen verkar vi stelna och bli mer rädda för att misslyckas. Och ibland verkar vi sätta upp en massa ”regler”, ”normer om hur vi ska göra” och annat… för att säkerställa att vi inte misslyckas.

Å samtidigt så vet vi logiskt att när vi lät oss nya saker eller ser dom på ett annat sätt så är det just ANNORLUNDA från tidigare. När vi kan det nya så är det den nya lagen som gäller. När vi konkret upplever att andra gör det man inte kan göra, så blir det den nya sanningen. Så hur ofta vill vi göra på ett bättre sätt för oss? Ett sätt som är annorlunda eller ”en nyare tanke”?

Drivkraften och modet att våga kolla upp och ”ifrågasätta” sig själv och valda sanningar kanske en av de viktigaste egenskaperna framåt. Inte bara en egenskap utan att man också gör det, vågar göra nytt.

Förändringar runt oss ändras snabbare
Vi vet att och det sägs att förändringstakten bara ökar. Vi kan välja att se det som stressande eller se det som ”kolla det gick det som jag trodde inte gick”. Det var kul! Hur väljer jag att se den nya sanningen nu?

Stress kanske inte är stressigt om vi väljer ett annat synsätt?
– Tron på andra istället för kontrollera andra kanske är mycket skönare och bättre för mig?Alla har förmågor som de inte har hittat ännu.
– Jag mår bra av när andra tror på mig så då tror jag på dem.
– Tillit vill jag ha, då ger jag det till andra
– Passionen i livet är viktigt för mig, då hjälper jag andra att hitta sin
– Kulturen att känna sig trygg är viktig för mig, då ger jag trgghet till andra.

När du väljer att se på förändringar som en möjlighet att lära dig nytt och må bra. Hur kul blir det då? Allt går fortare och förändras snabbare. Då finns det ju massor av möjligheter att utvecklas och jag kan samtidigt ge trygghet till andra i den utvecklingen.

Ge trygghet så får du det tillbaka!
Ge tillit så får du det tillbaka!
Ge passion så blir andra passionerade och du får passion tillbaka!
Ge mod och andra vågar också… och du får deras mod tillbaka!

Tänk om du skulle våga tänka om…..

Tänk om ….